Българите са втори по нещастие в Европейския съюз, като по-тъжни

...
Българите са втори по нещастие в Европейския съюз, като по-тъжни
Коментари Харесай

Евростат: Само латвийците са по-нещастни от нас в ЕС

Българите са втори по злощастие в Европейския съюз, като по-тъжни от нас са единствено латвийците, сочат данни на “Евростат” за 2018 година

Според проучването най-ниско равнище на благополучие в последните 4 седмици преди анкетата, е записано в Латвия (31%), следвана от България (35%), Хърватия (42%), Литва (45%), Гърция и Румъния (по 46%).

Белгия, Холандия, Австрия и Финландия са страните с най-щастливо население – над три четвърти от хората (76% в всяка страна) показват, че са се чувствали щастливи през цялото и по-голяма част от времето за последните 4 седмици.

През 2018 година над 62% от хората в Европейски Съюз на 16 и повече години декларират, че са били щастливи от самото начало (14%) или по-голямата част от времето (48%) през последните 4 седмици. Спрямо 2013 година делът на щастливите в Европейски Съюз се е нараснал с над 2%.

Според “Евростат” българите са най-неудовлетворената от живота си нация в Европейски Съюз за 2018 година В страната ни е регистрирана незадоволеност приблизително 5,4 пункта от 10 вероятни. Най-висока задоволеност от живота се регистрира във Финландия.

Според проучването, българите са най-неудовлетворени и от персоналното си финансово състояние, както и по индикатор “лични отношения”. На другия полюс по тези индикатори са в Дания и Малта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР