Българите оценяват отминаващото европредседателство по-скоро положително, макар че не е

...
Българите оценяват отминаващото европредседателство по-скоро положително, макар че не е
Коментари Харесай

Галъп: Положителна обществена равносметка в края на Българското председателство

Българите правят оценка отминаващото европредседателство по-скоро позитивно, въпреки че не е дребен и делът на тези, които признават, че не се усещат задоволително осведомени. Политическите разлики не са попречили на по-скоро позитивните настройки.

Изводите са от политическия и стопански показател на „ Галъп интернешънъл “ – самостоятелното ежемесечно национално представително проучване, което от началото на 90-те години на двайсетия век изследва мненията всеки месец.

43% споделят, че председателството е било по-скоро положително, 12% - че по-скоро не е било положително, а 33% споделят, че не са задоволително осведомени. Останалите не могат да отговорят.

Сред най-положителните оценки са тези на последователите на ръководещата партия. Но даже и измежду последователите на Българска социалистическа партия не доминират негативните оценки – там по-скоро надвиват тези, които не се усещат задоволително осведомени, с цел да образуват мнение.

За относително положителната оценка на председателството спомагателна роля играе и обичайно високото доверие на българите в самия Европейски съюз, както и присъщото за такива моменти по-скоро пожелателно публично мислене. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР