Българинът първо застрахова колата си, а чак след всичко останало

...
Българинът първо застрахова колата си, а чак след всичко останало
Коментари Харесай

За българина колата е по-важна от живота

Българинът първо застрахова колата си, а чак след всичко останало и живота си. Това разяснява осигурителен специалист.

  " Имаше доста провокации, само че застрахователният пазар остана резистентен, макар пандемията. Забелязва се растеж при някои типове застраховки. Вижда се преливане от един вид в други, понижава " Помощ при пътешестване ", тъй като не се пътуваше - търсят се различни артикули. Най огромната компликация - да бъдем близо до клиентите.

Бяха сложни времена. Да не караме хората да излизат, а цифрово да ги обслужваме ", това съобщи в ефира на Bulgaria ON AIR Веселин Ангелов, член на УС на Асоциацията на българските застрахователи. Той посочи това, че в България животозастраховането не е развито, а господства моторният бизнес. 

Ангелов уточни и най-честите застраховки, които българите вършат.  " Покрай пандемията почнаха да търсят други възможности. Към момента проникването на пазара е на положително равнище. Най-честите застраховки: българинът застрахова първо колата си, след това парцела си и най- най-после живота си. Борим се с тази наклонност.

Първо би трябвало да е този, който изкарва парите ",  безапелационен е той.  И изясни, че едвам, когато към този момент е налице земетресение, пожар, наводнения, се замисляме за застраховки.  " И първо търсим страната, а не различен вид ", означи Ангелов.

" Ние направихме осигурителен тест, той е за да се тества застрахователната просветеност на потребителите. Това е наклонност, която желаеме да наложим, да бъдем сред сектора и потребителите.

Целим интензивно повишение на финансовата просветеност. Идеята е да подхрани любознанието на потребителя ", изясни Ангелов. И даде оптимистична прогноза:  " В животозастраховането чакам значително повишаване, ще продължи търсенето на схеми за инвестиция ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР