"Българинът, каквото и да му кажеш, обича празниците. Това ни

...
"Българинът, каквото и да му кажеш, обича празниците. Това ни
Коментари Харесай

Ето как отново ще скочат случаите на COVID у нас

"Българинът, каквото и да му кажеш, обича празниците. Това ни е генетично заложено. Мислите ли в този момент на 21 декември като се пусне всичко, че моловете няма да се разпилян по шевовете? Помнете ми думата - следващият пик на заболеваемостта ще е след Йордановден и 21 януари ", предизвести пред бТВ доцент доктор Светлана Велизарова, експерт от детската клиника в болница "Св. София ".

"Не трябваше да затваряме в този момент, трябваше в края на октомври - началото на ноември. Тогава беше най високата смъртност ", акцентира тя.

И разказа, че това заболяване протича относително дълго. Изразена клинична картина може да има чак на шестия или седмия ден. Всяко съответно лекуване първоначално би предотвратило затруднения.

"Най-характерният признак е загуба на подушване и усет. Температурата постоянно я има - при 87% от пациентите ", уточни тя.

В подобен миг, в случай че се стартира съответна терапия, може да не се стигне до затруднения. А част от тях са свързани с ниската сатурация на кислорода. Нарушава се опцията за газообмен на белите дробове, уточни още експертът.

Сърцебиене и отмалялост са първите сигнали, на които хората би трябвало да извърнат внимание.

"Важното е болният от Коронавирус да знае всички етапи от болестта и да не се опасява ", предложи доктор Велизарова, наблягайки, че страхът и тревогата понижават имунитета.

Д-р Велизарова е уверена, че макар заплахата, не би трябвало "да се набива в главите на хората, че Коронавирус е равно на гибел ". Тя акцентира, че и в този момент лекарите са доста изморени, само че са герои, които съблюдават работата си. Тя не вижда смяна в натиска към лечебните заведения след въведените ограничаващи ограничения. Смята, че те са закъснели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР