Българинът главен изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев отговори на

...
Българинът главен изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев отговори на
Коментари Харесай

Глобиха с $65 милиона компанията на български милиардер Влад Тенев за сериозно нарушение

Българинът основен изпълнителен шеф на Robinhood Влад Тенев отговори на изказванията, че борсовата компания заблуждава клиентите си за тактиката си за печелене на пари, което докара до това компанията да подписа съглашение с Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC) на стойност 65 милиона $ предходната седмица, написа

В изявление за шоуто "Луди пари " (Mad Money) Тенев съобщи пред водещия Джим Крамер, че Robinhood, която е частна благосъстоятелност, е направила промени в личния състав си, с цел да ускори своите правни интервенции по съблюдаване на законодателството, в това число наемането на основен юридически шеф и прибавяне на други двама основни чиновници, за компанията да бъде "най-добрата такава в класа си ".

"Споразумението със SEC е обвързвано с исторически практики, които не отразяват Robinhood през днешния ден. Искаме да имаме освен най-хубавия екип за артикули и технологии, само че и най-хубавите екипи за съблюдаване на законодателството и нормативните актове ", уточни Тенев.

В четвъртък SEC упрекна Robinhood, че подвежда клиентите си и пропуща жизненоважна информация по отношение на източника на доходи на приложението за търговия. Robinhood - пионер в търговията без комисионни - тегли пари, като изпраща потребителски поръчки до маркетмейкъри като Citadel Securities или Virtu, които заплащат, с цел да правят покупко-продажби.

Правната, само че спорна процедура, докара до цени на осъществяване, които бяха по-ниски от цените на други брокери, струвайки на клиентите 34,1 милиона $ без значение от изгодата от покупко-продажбите с нулеви разноски, споделя SEC.

Декларацията на Комисията демонстрира, че Robinhood е донесла 180 милиона $ заплащания за покупко-продажби през второто тримесечие.

"Robinhood даде заблуждаваща информация на клиентите си по отношение на същинските разноски при избора да се търгува с компанията ", разяснява Стефани Авакян, шеф на Отдела за осъществяване на SEC.

Със съглашението обаче компанията нито призна, нито отхвърли обвиняванията.

Дан Галахър, някогашен комисар по SEC по времето на ръководството на президента Обама, се причисли към Robinhood през май като основен юридически шеф на компанията, демонстрира страницата му в платформата LinkedIn.

Тенев, който е съосновател и започва компанията с Байджу Бат през 2013 година, съобщи, че Robinhood ще продължи да работи като самоуправляващ се брокер, предоставящ принадлежности и артикули, които да оказват помощ на клиентите да вземат лични търговски решения. Колегата на Тенев Бат напусна поста на изпълнителен шеф преди към месец.

Един от методите Robinhood да се опита да помогне на клиентите да правят осведомени покупко-продажби е посредством просветителното наличие, налично на платформата. Повече от 3 милиона консуматори четат наличието и публикациите, налични в приложението, а ежедневните визити са се нараснали с 260% от януари, добавя Тенев.

JMP Securities пресмята, че Robinhood в този момент обслужва 16 милиона консуматори, макар че Тенев отхвърли да удостовери броя.

Компанията е подобрила и метода, по който комуникира с клиентите си, в това число добавяйки раздел на уеб страницата си, който в детайли разказва потребителската статистика за качеството на осъществяване.

"Мисля, че в последна сметка клиентите се интересуват от това. Мисля, че това, което в действителност желаят да видят, е какво е качеството на осъществяване, което получават от Robinhood. Това е почтена противоположна връзка и в този момент предоставяме това на нашия уеб страница и ще се стремим да създадем усъвършенствания с течение на времето ", споделя още българинът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР