Българинът Ганчо Тасков, който от 40 години живее в Австралия,

...
Българинът Ганчо Тасков, който от 40 години живее в Австралия,
Коментари Харесай

Изненада! Българин обличал принцеса Даяна

Българинът Ганчо Тасков, който от 40 години живее в Австралия, два пъти е бил персонален дизайнер на принцеса Даяна и още пази в архива си нейните писма в символ на благодарност към работата му. Това оповестява сънародникът ни за Българска телеграфна агенция.

Ганчо Тасков е роден в Кюстендил, в фамилията на дърворезбари. Още на тригодишна възраст роднините му виждат неговия гений и любовта му към образните изкуства.

Като дете има художествени изяви в изложения в Индия, Италия и Русия. В младежките си години стартира да се увлича по изящни изкуства. Практикува живопис, графика, иконопис, фешън илюстрация.

На 37 години българинът отпътува за Австралия и стартира да се занимава с дизайн на статуи от цветя, именуван още фитодизайн.

" В този тип изкуство няма декадентство, надменност или грозотия. Цветята са красиви, те са Божие създание и могат да допрян човешката душа ", споделя сънародникът ни.

Ганчо Тасков е взел участие доста пъти в биеналета и е част от Международното цветно ревю във Флорида. Тази година на Международното цветно шоу в Мелбърн българинът показа комбинация, въодушевена от съзвездието " Орион ".

" То е доста красиво и актуалните астрономи допускат, че там е раят ", коментира той.

За трети март българинът откри галерия в влиятелна изложба в Сидни: Rhythmic gymnastics - harmony with two line ". Тя е отдадена на българската художествена гимнастика.

Изложбите на Ганчо Тасков имат благотворителен темперамент. Чрез тях той оказва помощ на деца сираци. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР