Българинът Данаил Станоев ще спори за световната титла на WBC

...
Българинът Данаил Станоев ще спори за световната титла на WBC
Коментари Харесай

Данаил Станоев излиза за световна титла на гала вечер в София

Българинът Данаил Станоев ще спори за международната купа на WBC CISBB (на славянските народи) в първата по рода си церемония вечер на професионалния и аматьорския бокс. Тя ще се организира на 21 април в зала “Овергаз Арена “ в София. Специален посетител и супервайзер на събитието ще бъде президентът на организацията и член на УС на WBC Владимир Николаевич Ляптев. За пояса Станоев, чийто управител е Венцислав Георгиев, ще боксира против Евгений Алейник от Беларус в кат. до 59 кг в 12 рунда по 3 минути. При триумф българинът освен ще запише 11-ата си победа в кариерата, само че ще си направи и добър подарък за 30-ия си рожден ден, който ще отпразнува 10 дни по-рано.

Станоев е нееднократен държавен първенец по кикбокс и муай тай, в професионалния бокс е от 2014 година. Той има баланс от 10 победи и 3 загуби и е притежател на пояса на профипромоутърите от Англия за 2016 година, което го изведе на водещи позиции в ранглистите и му даде шансове да нападна трофеи от ранга на международен първенец на WBC CISBB (на славянски народи).

Освен мача за купата, в церемония вечерта ще бъдат включени още 6 рейтингови срещи на експерти, две от които ще се играят в 6 рунда, а останалите 4 - в 4 рунда. Зрителите в зала “Овергаз Арена “ ще видят и два мача на дилетанти. За присъединяване в тях уредниците обмислят да поканят водещите ни национали Даниел Асенов (52 кг) и Петър Белберов (+91), които с триумф играят в WSB профисериите на AIBA.

Първата по рода си церемония вечер на експерти и дилетанти у нас се провежда от Българския професионален боксов съюз с президент Никола Николов и с дейното присъединяване и поддръжка на президента на БФБокс Красимир Инински – началник на българския бокс.

Повече детайлности за събитието ще бъдат дадени на конференция след Великден, а в навечерието на галата ще има и специфична среща с участниците в нея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР