Българинът Благой Иванов-Багата записа победа при завръщането си в най-престижната

...
Българинът Благой Иванов-Багата записа победа при завръщането си в най-престижната
Коментари Харесай

Багата се завърна с победа в UFC

Българинът Благой Иванов-Багата записа победа при завръщането си в най-престижната серия по смесени бойни изкуства UFC. В среща от галавечерта UFC 274 във Финикс той победи Роджерио де Лима от Бразилия с единомислещо съдийско решение.

 

И тримата рефери отсъдиха 29:28 в интерес на българина, който направи първи мач от съвсем две години след редица травми.

 

Иванов, който е на 35 години, към този момент има три победи и три загуби в UFC. Общият му баланс в смесените бойни изкуства (ММА) е 19 победи и четири провали. Преди да победи Де Лима, за последно Багата се би през май 2020-а, когато загуби от Аугусто Сакай.

 

Българинът подписа нов контракт с UFC, който включва общо четири срещи.

След триумфа пък стана ясно, че Багата е бил контузен и даже е обмислял да се откаже от дуела, само че в последна сметка е стиснал зъби.

 

" Това беше здрава борба. Чувствам се добре. Де Лима е твърд войник. Добро завръщане от моя страна. Имах травми, които трябваше да церя. Това е повода да не присъствам толкоз дълго. Сега съм на прав път и просто би трябвало да продължа напред. Да, чаках такава борба от него. Той забави темпото във втория рунд.

 

 

Точно това чаках и поради това подвигнах темпото във втория и третия рунд. Мисля, че поради това завоювах борбата. Да, въпросът за брадичката е добър. Има още няколко бойци в тежка категория, които имат здрава брадичка. Такъв е Франсис Нгану. Да, брадичката ми е здрава. Готвя се за тази борба от декември и в този момент желая малко отмора. Мисля, че ще съм добре след 3 месеца ", показа Багата пред медиите след успеха си.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР