Българинът Александър Лазаров преодоля първия кръг на квалификациите в турнира

...
Българинът Александър Лазаров преодоля първия кръг на квалификациите в турнира
Коментари Харесай

Александър Лазаров преодоля първия квалификационен кръг в Дубай

Българинът Александър Лазаров преодоля първия кръг на квалификациите в шампионата по тенис от сериите АТП 500 в Дубай, откакто се наложи над китаеца Чжъчжън Чжан с 6:1, 7:6(5).

Надпреварата в Дубай е с награден фонд 2.86 милиона $, като досега Лазаров има обезпечени 11 415 $ и 10 точки за ранглистата на АТП. В идващия си мач българинът ще играе против 109-ия в света Франческо Пасаро от Италия, а победа ще го изпрати в главната скица.

Лазаров мина експресно през първия сет и го затвори за 22 минути, откакто завоюва два пъти подаването на Чжан и от своя страна не позволи разиграване за пробив. Вторият сет бе надалеч по-хаотичен. Лазаров получи правото да сервира за мача в десетия гейм, само че пропиля две разигравания за победа и Чжан стигна до втория си брейк в сета за тъждество 5:5.

Двубоят приключи с тайбрек. В него двамата още веднъж си размениха по два мини-пробива до 5:5, а в идващото разиграване българинът взе преимущество на личен сервис. Чжан самичък изпрати топката зад главната линия след последния си сервис и по този начин Лазаров се класира за идващия кръг на квалификациите.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Лазаров записа 18 печеливши удара против 23 на Чжан, само че китаецът направи над два пъти повече непредизвикани неточности - осем на 20. Мачът продължи общо час и 15 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР