Българин от чужбина може да оглави едно от звената на

...
Българин от чужбина може да оглави едно от звената на
Коментари Харесай

Петков дава КПКОНПИ на българин от чужбина

Българин от чужбина може да оглави едно от звената на КПКОНПИ. Това разкри министър председателят Кирил Петков в изявление за Нова тв. В момента екипът му прозвънявал наши сънародници в Съединени американски щати, Германия и под дърво и камък. Искаме човек с подобен профил, самостоятелен със системата, за поеме едно от звената на комисията, сподели Петков.

„ Надявам се, след Бюджета, един от първите ни закони да бъде този за разделянето на КПКОНПИ на две. Искаме за там да притеглим експерти, само че такива от отвън България, с цел да нямат връзка с тези, които би трябвало да проверяват в страната. Все още нямаме имена ”, разясни министър-председателят. И добави, че би се радвал някогашният длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев също да работи за държавното управление.

„ Харесвам го, работихме добре в първото служебно държавно управление. И той желае смяна. Бих се радвал, под някаква форма, той също да работи с нас - дали ще е в Министерство на вътрешните работи или друго… ”, съобщи Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР