Балчик. Представителната фотоизложба Вечната красота на Двореца в Балчик“ гостува

...
Балчик. Представителната фотоизложба Вечната красота на Двореца в Балчик“ гостува
Коментари Харесай

Представителната фотоизложба „Вечната красота на Двореца в Балчик“ гостува в Полша

Балчик. Представителната фотоизложба „ Вечната хубост на Двореца в Балчик “ гостува в Полша, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . По информация на екипа на Държавен културен институт - Културен център „ Двореца “ от 20 юли изложбата може да бъде прегледана в Българския културен институт във Варшава. Експозицията включва фотоси на движими и недвижими културни полезности, архитектурни детайли, артефакти и градини, изграждащи Архитектурно-парков комплекс „ Двореца “.

Авторските фотоси на Ясен Казанджиев и Румяна Тенева съставляват 40 цветни отблясъци на усещанията, които кралската атмосфера в дворцовия комплекс оставя в професионалните фотографи. Разказът за парадайса на балчишки бряг се добавя от 20 достоверни черно-бели снимки, отразяващи опциите на безпределно надарените италиански архитекти Америко и Агустино, както и на швейцарския градинар Жул Жани, които основават дворцовата архитектурно- паркова комбинация.

Изложбата е отдадена на хубостта, непреходното и постоянно въздействие на архитектурните стилове, живеещи в едно неповторимо място на брега на белокаменния град Балчик. Снимките провокират оцветеност, гърмеж от сила и превъзходна страст. Откриването на изложбата ще се от 18,00 ч. в галерията на БКИ - Варшава. В предишни години фотоизложбата беше показана в културни институти и на други европейски градове - Виена, Будапеща, Прага.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР