Баладжи Сринивасан, бившият главен технически директор на Coinbase, направи смела

...
Баладжи Сринивасан, бившият главен технически директор на Coinbase, направи смела
Коментари Харесай

Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан

Баладжи Сринивасан, някогашният основен механически шеф на Coinbase, направи смела прогноза за цената на Биткойн (BTC).

В поредност от туитове той допусна, че цената на BTC може да доближи изумителните $1 милион единствено след 90 дни, като част от приходите от залога ще отидат за благотворителната организация GiveDirectly.

Сринивасан изясни претекстовете си за тази прогноза, като уточни забележителните проблеми, в които са изпаднали банките, откакто са вложили доста в дълготрайни американски държавни скъпи бумаги. Той счита, че възходът на Биткойн ще съвпадне със забележителен стопански срив и че криптовалутата ще бъде в отлична позиция за бързо повишаване на цената по отношение на щатския $.

Сринивасан допуска , че банките са се нагърбили с държавни облигации преди две години, когато фискалните тласъци в разгара на пандемията от Ковид-19 фрапантно понижиха търсенето на типични заеми. Тогава финансовите институции взеха решение да натрупат голямо количество държавни облигации, мислейки че Федералният запас ще поддържа ниски лихвени проценти. Решението на Пауъл да увеличи лихвите доста по-бързо, в сравнение с някой очакваше, през ноември 2021 година обаче провокира банкова рецесия, за която даже Йелън и FDIC признават, че е провокирана от повишението на лихвите.

Сринивасан счита, че повишението от 10 години на съвсем нулеви лихвени проценти през 2010 година е било изненадваща офанзива против всеки собственик на долари. Той също по този начин предвижда, че всеки, който залага на краткосрочни съкровищни облигации, ще бъде през 2023 година Всеки, който заложи на дълготрайни държавни облигации, е потърпевш през 2021 година

Според Сринивасан опасността от срив на банковия бранш слага Биткойн в позиция за бързо повишаване на цената по отношение на щатския $. Той има вяра, че BTC може да скочи до $1 милион за 90 дни, защото физически лица, компании и огромни фондове ще стартират да купуват актива.

Държави като Салвадор и други удобни за криптовалутите страни ще последват образеца им, а огромното придвижване ще се случи, когато американски щат като Флорида или Тексас или страна като Естония, Сингапур, Саудитска Арабия, Унгария или ОАЕ купят Биткойн .




Ако страна като Индия закупи BTC като хедж, играта за обичайните валути ще завърши. Сринивасан предвижда, че всичко ще се случи бързо, защото живеем в дигитален свят.

Въпреки смелостта на прогнозата му, следва да забележим дали прогнозата на Сринивасан ще се сбъдне. Въпреки това възгледите му акцентират, че доста вложители виждат в Биткойн жизнеспособна отбрана против инфлация и евентуално несъмнено леговище във времена на икономическа неустановеност.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР