Бактериите, които се намират в стомаха, всъщност определят хранителните ни

...
Бактериите, които се намират в стомаха, всъщност определят хранителните ни
Коментари Харесай

Бактериите в стомаха определят хранителните ни вкусове

Бактериите, които се намират в стомаха, в действителност дефинират питателните ни усети, настояват учени от Калифорнийския университет в Сан Франциско, както и експерти от университетите в Ню Мексико и Аризона. Резултатите от това проучване са оповестени в списание Байоесейс (BioEssays).

Учените са провели изследвания и са достигнали до заключението, че бактериите, които се намират в стомашно-чревния тракт, не просто извършват пасивна функционалност, като ни оказват помощ за усвояването на храните. Те въздействат и на желанията ни към другите храни и по този метод подтикват човек да употребява избрани артикули.

Според изследователския екип бактериите се разграничават по типа хранителни субстанции, от които имат потребност. За да оцелеят, част от тях се нуждаят от захар, а на други са им нужни мазнини.

Според лабораторните изследвания бактериите в действителност даже си „ съперничат “ за храни, както и за място в стомашно-чревния тракт. Те изпращат сигнални молекули в стомашно-чревния тракт, който е обвързван с мозъка (достигат до него посредством блуждаещия нерв) и по този метод съумяват да ни повлияят на избора ни на храна.

Молекулите въздействат на поведенческите и физиологическите реакции на хората, като употребяват нервната, имунната и на последно място ендокринната система. Бактериите променят нервните сигнали, които минават по блуждаещия нерв и по този метод влияят на нашите рецептори за усет.

 хранене

Освен това образуват химически стимулатори, както и отрови, от които човек може да се почувства добре или пък които могат да влошат самочувствието му. Според опитите на експертите, някои типове от тези бактерии могат да покачат тревогата.

Използването на пробиотик, който съдържа лактобактерията Casei обаче, ще помогне за повишение на настроението. Учените са уверени, че бактериите са добър манипулатор, само че акцентират, че те могат да бъдат „ излъгани “ с верния хранителен режим.

Специалистите са безапелационни, че всеки човек би могъл да се реализира доста добър баланс сред бактериите благодарение на биологично дейни съставки.

Изследването на експертите от трите университета може да стане и част от изследване, което е обвързвано с онкологични болести. Някои бактерии, които се намират в организма на човек, могат да причинят рак на стомаха, както и други онкологични болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР