Бакпулверът е задължителна съставка в сладкарството, особено при вкусните тестени

...
Бакпулверът е задължителна съставка в сладкарството, особено при вкусните тестени
Коментари Харесай

Домашен бакпулвер за по-полезни сладкишки

Бакпулверът е наложителна съставна част в сладкарството, изключително при вкусните тестени произведения, само че постоянно не понася на хора, имащи алергия към никел. Имаме 2 домашни предписания на основата на сода бикарбонат за опция, които освен защищават алергичните към бакпулвера, само че са и доста по-полезни даже за всички останали. 



Рецепта 1

Продукти :

1/2 ч.л. сода за самун

1 ч.л. бял оцет

100 мл мляко

Приготвяне:

Смесвате млякото и оцета добре и ги оставяте да " починат " за към 5 минути. След това сложете содата и разбъркайте до цялостно разтваряне на съставките. Когато сместа се запени, е подготвена да бъде добавена към рецептата, по която готвите.



Рецепта 2 

Продукти: 
 4 хитрини, когато закусваме, с които да понижим желанието за сладко 4 хитрини, когато закусваме, с които да понижим желанието за сладко
Закуската е най-важното хранене за деня. От нея зависи настроението ни, силите и силата, която ще имаме през остатъка от него. По та...

1/4 ч.л. сода за самун

125 гр кисело мляко

Приготвяне:

Смесете содата за самун и млякото деликатно, до момента в който стане хомогенна и гладка примес без никакви бучки. Когато това стане, го прибавете към рецептата, върху която работите сега.

Задължително е двете предписания да се употребяват директно след приготвянето им, защото нямат консерванти, които да ги резервират за дълго време.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР