Бахмутският фронт върна спомените за Първата световна война, войниците зъзнат

...
Бахмутският фронт върна спомените за Първата световна война, войниците зъзнат
Коментари Харесай

Newsweek: Кръв и ужас в окопите като през Първата световна! ...

Бахмутският фронт върна спомените за Първата международна война, бойците зъзнат и газят в тиня

 

Кампанията за украинския град Бахмут се обрисува да бъде най-бруталната борба до момента против нахлуващата съветска войска, написа в репортаж Newsweek.
 

Снимки от първа линия, оповестени тази седмица от украинското държавно управление, разкриват бойци, сгушени в тъмен, овъглен пейзаж, напомнящ за подиуми от Първата международна война, следени в цяла Европа, до момента в който градът от 70 000 поданици е трансфорат в отломки под  руския артилерийски огън.

С приближаването на зимата  украинските сили се настаниха в кални окопи, издълбани в ялов терен.

Видеозапис на града демонстрира общественост в съсипия, улиците гъмжат от тиня и отломки на фона на изгорели здания и счупени прозорци.

Снимки от украинското министерство на защитата демонстрират мизерните условия в окопите и пехотинци, които се провират през сантиметри вода, а метеорологичните условия са все по враждебни.

Битката за Бахмут си остава игра на метри, в случай че не и на инчове, като и двете страни не могат да се движат, тъй като има риск от съвсем сигурна гибел заради неналичието на прикритие.

Кампанията за украинския град се обрисува да бъде най-бруталната борба до момента  срещу нахлуващата съветска войска.

 

И двете страни са дали стотици жертви – общият брой е мъчно да се ревизира.

„ Картината наподобява сходна на Първата международна война “, сподели почитан чиновник на Пентагона пред кореспонденти по-рано тази седмица и онагледи обстановката:

„ Имате две страни, които се изправят една против друга, пробват да се удрят взаимно с артилерия, употребяват артилерията, с цел да обезпечи напредване на хората напред, само че стигайки до това място, ответната страна прави същото и няма излаз “.

 

Руските сили започнаха да реализират известни триумфи през последните седмици след месеци на поредни офанзиви против украинската фронтова линия в Бахмут, a съветските военни продължиха да изпращат подкрепления в опит да завладяват града след поредност от провали в оспорвани райони като Херсон, който беше освободен от украинските сили по-рано този месец.

Въпреки това, някои спекулират, че руснаците преувеличават напредъка си в завладяването на града вместо желанието да си възвърнат известно хладнокръвие на фона на необятно публикуваните известия за утежняване на морала измежду бойците на първа линия.

В този отчет се споделя, че скорошните борби са „ повече за престижа на Вагнер във вътрешните кръгове на Кремъл в сравнение с всяко обединено военно мислене. "

„ Всички останали градове в Донецка област са прекомерно надалеч от съветските линии и завладяването на Бахмут ще значи най-малко някакъв прогрес за руснаците в Донецка област “, ​​каза пред Newsweek Хюсейн Алиев, теоретичен помощник и учител в университета в Глазгоу.

Американски военни на брифинг в Пентагона, споделиха че това е мотив за горделивост за Украйна, отбелязвайки, че руснаците до момента не са съумели да преминат около града от 2014 година, когато беше обещано началото на спора сред двете народи.

Доклад от вторник на Института за проучване на войната споделя, че до момента в който някои съветски източници настояват, че са пробили украинската защита, сателитните изображения демонстрират единствено незначителни триумфи в града, до момента в който деградиралите съветски сили към града е „ малко евентуално " да слагат Бахмут под непосредствена опасност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР