Бъдещото членство на Финландия в НАТО ще направи скандинавската страна

...
Бъдещото членство на Финландия в НАТО ще направи скандинавската страна
Коментари Харесай

Присъединяването към НАТО превръща Финландия в по-интересна мишена за руското разузнаване

Бъдещото участие на Финландия в НАТО ще направи скандинавската страна по-интересна цел, както за съветското разузнаване и интервенции за оказване на въздействие, а по този метод Москва може да се опита да получи и информация, обвързвана с НАТО, съобщи през днешния ден Финландската работа за сигурност и разузнаване (СУПО), съобщи Асошиейтед прес.

Русия употребява киберпространството и други разследващи способи, в това число чужденци, живеещи в Русия, защото ѝ е мъчно да прави разследващи интервенции с съветски сътрудници на Запад, съобщи финландската работа в своя отчет за националната сигурност.

" Основният метод за събиране на разследваща информация, обичайно прилаган от съветските служби, е разузнаване посредством сътрудници под дипломатическо прикритие ", съобщи службата. " Това стана доста по-трудно, откакто Русия стартира своята нападателна война в Украйна, защото доста съветски дипломати бяха изгонени от западните страни ", се споделя в отчета.

Според финландската организация съветските специфични служби все по-често се насочват към чужденци, които продължително обитават в страната и я посещават за по-кратко. Руснаците, работещи на Запад, също могат да станат обект на разследващи интервенции, когато се връщат в родината си.

Увеличава се и опасността от съветски корпоративен шпионаж, защото глобите против Русия постановат Москва да стартира високотехнологично произвеждане, което да размени вноса, съобщи финландската работа и добави, че " това слага специфичен акцент върху сигурността на данните във финландските предприятия ".

Финландия, която е с население от 5,5 милиона души, подаде молба за присъединение към НАТО дружно със Швеция през май. Финландия има 1340-километрова сухопътна граница с Русия - най-дългата измежду членовете на Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР