Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме,

...
Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме,
Коментари Харесай

Румен Радев: Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме

Бъдещият постоянен кабинет би трябвало да следва курса, който ние зададохме, това сподели президентът на България Румен Радев, представен от NOVA. " Няма експертни кабинети. Да, формиран е от специалисти, само че политическата отговорност ще бъде носена от партиите, които застават зад това държавно управление. Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства, " добави държавният ни глава в Анкара.
 
" Турция е най-големият стопански сътрудник, отвън Европейски Съюз. След визитата ми в Истанбул сключихме съглашение и получаваме достъп до всички турски терминали за полутечен газ, с запазен потенциал от 1,5 милиарда на година ", уточни президентът. По думите му с турския президент Реджеп Ердоган са построени връзки на доверие и другарство.
 
" В околните дни би трябвало да открием разширението на контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Предстои сключване на меморандум за втора жп линия сред Елхово и Одрин.  Проектира се и права сред Лесово и Автомагистрала " Марица ", с цел да се раздели големият поток от тирове и влакове на две. Пешеходен мост при Резово също ще бъде построен. Силно се надявам, че новото държавно управление ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото, съобщи той.
 
Според него Турция е поела сериозен ангажимент за запазване на външните ни граници. " България и Турция имат основно значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно съдействие при почитание на суверенитета. Ще създадем учредителен център, с цел да се оправим с мощната мрежа от незаконен трафик на мигранти. В съгласуваност с Европол към този момент работи група, в която вземат участие представители на нашите служби и Министерство на вътрешните работи. Целта е да има доста бързо шерване на информация и да организираме координирани интервенции в Европейски Съюз, с които да се нанасят удари в центровете за трафик на мигранти ", счита Радев.
 
И добави, че служебното държавно управление е създало ясна идея за транспортната съгласуваност със прилежащите страни. Румен Радев разяснява и наличието на Вежди Рашидов в делегацията в Турция. " Той е почитан в Турция, както като създател, по този начин и политик. Никога не съм делял хората по политическа принадлежност, работя еднообразно с всички ", изясни президентът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР