Бъдещето на българската енергетика през призмата на декарбонизацията ще начертае

...
Бъдещето на българската енергетика през призмата на декарбонизацията ще начертае
Коментари Харесай

Трима министри на форум на Стандарт. Най-голямата енергийна дискусия

Бъдещето на българската енергетика през призмата на декарбонизацията ще начертае министър Христов. Той ще показа направената от ведомството му енергийна тактика 2023-2053 и ще изясни ролята на силата от възобновимите източници /ВЕИ/, новите благоприятни условия за вложения в централи, употребяващи слънце, вятър, биомаса, водород.

-->
Изграждането на новата енергийна инфраструктура ще показа министър Шишков. А Министър Карамфилова ще приказва за зелената сила в интерес на бизнеса и битовите консуматори.

Форумът ще показа опциите за финансиране на „ зелени планове ” на национално и европейско равнище.

В него ще вземат участие енергийните специалисти на водещите партии у нас – Делян Добрев (ГЕРБ), Рамадан Аталай (ДПС), Венко Сабрутев („ Продължаваме промянта ”) и Искра Михайлова („ Взраждане ”).

Въпроси към изпълнителната и законодателната власт ще слагат най-големите компании в бранша, както и представители на научните среди.

Дискусията е първото за годината събитие, част от емблематичната акция на медия „ Стандарт “ „ Да! На българската зелена стопанска система “. То се провежда взаимно със Соларна академия България и M3 Communications Group, Inc.

Форумът ще се излъчва във Facebook страницата на „ Стандарт ” от 11 часа.



Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР