Бадемите са едни от най-хранителните ядки. Те са богати на

...
Бадемите са едни от най-хранителните ядки. Те са богати на
Коментари Харесай

За какво са полезни бадемите?

Бадемите са едни от най-хранителните ядки. Те са богати на протеини, „ положителни “ мазнини, витамини и минерали. Напоследък бадемите все по-често влизат в класациите на така наречен „ суперхрани “.

Ползите за здравето от яденето на бадеми са доста. Ето някои невероятни неща, които можете да постигнете единствено с потреблението на тези ядки.

Бадемите поддържат сърцето крепко. Изследвания демонстрираха, че хора, които ядат ядките 5 пъти в седмицата, понижават с до 50 % риска от сърдечен удар.

Високото наличие на витамин Е работи като антиоксидант и понижава уязвимостта към сърдечни заболявания.

Бадемите отстраняват и „ неприятния “ холестерол. Те са добър източник на мононаситени и полинаситени мазнини, които в действителност понижават равнищата на нездравословния холестерол.

Шепа бадеми всеки ден понижава количеството на холестерола в организма с 8 до 12 %.

Тези ядки усъвършенстват и кръвообръщението. Богати са на калий и небогати на натрий. Вследствие на това се контролира кръвното налягане.

 Купа Бадеми

Високите равнища на магнезий в бадемите имат извънредно добър резултат върху здравината и еластичността на артериите и вените.

Приемът на бадеми прави допустимо доставянето на скъпи субстанции до всички точки на организма. Освен това те са с високо наличие на желязо, който оказва помощ за снабдяването с О2 на всички кафези в организма.

Установено е още, че бадемите заздравяват костите. Те са скъп източник на калций, който заздравява костите, зъбите и мускулите.

Освен това ядките доставят организма и с други субстанции, които усъвършенстват костната компактност, в резултат на което се укрепва цялата скелетна система.

Бадемите оказват помощ и за загуба на тегло. Те са богати на фибри, протеини и потребни мазнини, които бързо задоволяват апетита. Вследствие на това се понижава приема на храна.

С бадеми можете да си приготвите бадемова торта, бадемови сладки или за какво не даже и бадемово мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР