Бадемите бяха обявени за новата суперхрана. Оказва се, че за

...
Бадемите бяха обявени за новата суперхрана. Оказва се, че за
Коментари Харесай

Обявиха бадемите за суперхрана

Бадемите бяха оповестени за новата суперхрана. Оказва се, че за разлика от другите ядки, те могат да се употребяват когато и да е. Хубавото е, че могат да се съчетаят с съвсем всичко и са извънредно вкусни - най-хубавата композиция за една храна.

Бадемите не са ядката, а семето на бадемовото дърво. Те са ядливата част, която се намира навътре в твърдата костилка на плодовете, наподобяващи на сливи.

Бадемите произлизат от Северна Африка и Малайзия. Те са упоменати още в Стария завет.

Видовете биват два. Първият е ядивният, сладостен бадем. Вторият са горчивият див вид, в който се откриват отрови. Те се преработват по специфична технология, след която от безвредния излишък се добиват есенциите и маслата.

Бадемите са извънредно вкусни и потребни. Те са цялостни с цинк, желязо, калций, магнезий, фибри и витамините В1, В2, В9 и Е. Бадемите никога не би трябвало да се подценяват и наложително би трябвало да станат част от ежедневното ви меню.

 Бадемово масло

Те могат да се одобряват под доста форми. Голяма известност напоследък добива бадемовото мляко. То може да се подготви елементарно и в домашни условия. Други положителни източници са бадемовото масло, олио, брашно и марципан.

Бадемите са идеални за консумация и сурови. Те могат да се прибавят както към всевъзможни протеинови шейкове, салати, ядки, мюсли, по този начин и към ястия с риба и месо. Могат да се употребяват и като междинна храна. Шепа бадеми е една от най-полезните закуски в 10 и 16 часа.

Печените бадеми също са добър избор, стига да ги приготвите вкъщи. В купените бадеми има доста количество сол и лой, които се опълчват на изгодите, които домашно изпечените ядки могат да ви донесат.

Освен това бадемите са и отлично мезе за бира, а даже и вино, в случай че ги съчетаете с разнообразни типове сирена и плодове като круши, смокини и грозде.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР