Бъбреците са сред най-важните органи в тялото, но ние често

...
Бъбреците са сред най-важните органи в тялото, но ние често
Коментари Харесай

10 вредни навика, които унищожават бъбреците

Бъбреците са измежду най-важните органи в тялото, само че ние постоянно забравяме за тях. Те играят жизненоважна роля в организма: филтрират кръвта, детоксикират ни, всмукват минерали, създават урина, създават хормони и обезвреждат киселината, написа trafficnews.bg.

Вижте десетте нездравословни навика, които унищожават бъбреците:

Не пиете задоволително вода

Както споменахме, филтрирането на кръвта и премахването на токсините са значими функционалности на бъбреците. Ако тялото ви е хронично обезводнено, токсините могат да се натрупат и да унищожат бъбреците ви.

Пресолявате храната

Ежедневният банкет на огромни количества сол води до високо кръвно налягане, което натоварва доста бъбреците. Лекарите поучават да се ядат до 5 грама сол дневно.

Често отлагате ходенето до тоалетната

Ако се въздържате от уриниране, това може да аргументи бъбречна непълнота, уринарна инконтиненция, камъни в бъбреците и бъбречни болести, както и инфекции.

Пиете прекалено много сладки питиета

Твърде доста захар може да повреди бъбреците ви. Научно е потвърдено, че хората, които употребяват две или повече захарни питиета дневно, имат доста протеини в урината си, което е първият симптом на неприятна бъбречна функционалност.

Липса на витамини и минерали

Недостатъчният банкет на витамини и минерали е обвързван с появяването на разнообразни болести, в това число образуването на камъни в бъбреците.

Ядете доста месо

Ако ядете доста месо, изключително алено, метаболитното натоварване на бъбреците се усилва и води до отмалялост, което в последна сметка води до увреждане на бъбреците. Опитайте се да ядете допустимо минимум месо и колкото се може повече зеленчуци.

Пиете алкохол

Алкохолът е токсин, който предизвиква увреждане и забавена бъбречна функционалност.

Кофеин

Подобно на солта, кофеинът покачва кръвното налягане и натоварва доста бъбреците.

Злоупотреба с медикаменти за болежка

Приемането на аналгетици постоянно е стресиращо за бъбреците, причинявайки им увреждане. Вместо да прибягвате до болкоуспокояващи, пробвайте национални средства за облекчение на болката.

Спите малко

Сънят укрепва цялото тяло, а неналичието на сън унищожава органите и по този метод бъбреците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР