Бъбречно-каменната болест е заболяване, което може да причини сериозен дискомфорт

...
Бъбречно-каменната болест е заболяване, което може да причини сериозен дискомфорт
Коментари Харесай

Хранене при камъни в бъбреците

Бъбречно-каменната болест е заболяване, което може да аргументи сериозен дискомфорт и болежка, в случай че пациентът не вземе ограничения в точния момент.

При съществуване на камъни в бъбреците се постанова освен болният да приема огромни количества течности /между 8 и 10 чаши вода на ден/, само че и да заобикаля избрани артикули, както и да акцентира на други.

Преди да си съставите диетичен режим при камъни в бъбреците, към който да се придържате, би трябвало да узнаете какви по-точно са камъните, от които страдате.

Ако проучванията, които сте си създали, са записали, че образуванията са оксалатни, би трябвало да ограничите приема на оксалова киселина. Ето за какво е добре да внимавате с киселеца, спанака, ревена, ягодите, фъстъци, шоколада. Похапвайте повече патладжан, тиква, сушени сливи, черен самун.

 Бъбречно-каменна болест

При съществуване на уратни камъни също можете да употребявате храната като собствен съдружник. Разрешени за консумация са ви яйцата /в умерено количество/, картофи, краставиците, броколите, брюкселското зеле, цвеклото, доматите. Ограничете потреблението на аленото месо, карантията, мазните риби, пържени храни. Да се внимава още с гъбите и бобовите храни.

Ограничения би трябвало да се наложат и при по този начин наречените фосфатни камъни. Разрешени са другите типове самун, рибата, птичето месо. Забранява се потреблението на мляко и млечни артикули.

Солените и пикантните храни също не са от изгода. Макар и по-рядко могат да се похапват яйца, като е целесъобразно жълтъкът да се отстранява. В лимитирани количества могат да се одобряват още бобови растения и кисели ягодови плодове.

По отношение на питиетата също има някои особености. В общия случай, макар че се предизвиква приемът на течности, не се позволява потреблението на кафе, черен чай, алкохол.

Разбира се, с цел да се отървете от камъните в бъбреците, е нужно освен да се придържате към избрана диета, само че и да се движите. Ако болките ви не са прекомерно мощни, си правете умерени разходки, като внимавате и да не се натоварвате прекомерно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР