Азия е в добра позиция за икономическо възстановяване в сравнение

...
Азия е в добра позиция за икономическо възстановяване в сравнение
Коментари Харесай

Азия в най-добрата позиция за икономическо възстановяване

Азия е в добра позиция за икономическо възобновяване спрямо останалата част на света, защото регионът до огромна степен съумя да сложи под надзор ковид. Това съобщи пред Си Ен Би Си Андрю Тилтън основен икономист за Азиатско-тихоокеанския район в Goldman Sachs.

„ Смятаме, че Азия е в най-хубавата позиция за икономическо възобновяване, имайки поради положителния надзор върху пандемията в по-голямата от района като се изключи Индия и някои елементи на Югоизточна Азия “, разяснява Тилтън.

По думите му възобновяване на потребителските разноски в Китай е по-бавно, тъй като за разлика от Съединени американски щати, пакетите за стимулиране на стопанската система в азиатската страна не бяха ориентирани непосредствено за поддръжка на приходите на хората. „ Като се има поради контрола върху локалното разпространяване на вируса в Китай, виждаме, че интензивността в бранша на услугите се възвръща и там “, добави той.

Скорошните данни за промишлената интензивност във водещите стопански системи алармират за възобновяване в индустриалния бранш. „ Ние към момента сме оптимистично настроени за възобновяване през 2021 година “, разяснява Тилтън.

Той обърна внимание и на идните президентски избори в Съединени американски щати, като съгласно него евентуална победа на претендентът за президент на Демократическата партия Джо Байдън ще докара до промени в комерсиалната политика на Вашингтон.

„ Смятаме, че резултатът от изборите е доста значим за Азия и за международната иконмическа интензивност като цяло “, споделя Тилтън.

По думите му новите ограничения за стимулиране на американската стопанска система ще се отразят добре и на Азия.

„ Фискалните тласъци в Съединени американски щати ще допринесат за растежа на Азия. В случаи, че бъде показан нов пакет от ограничения, най-големите печеливши ще бъдат стопанските системи, насочени към износа “, разяснява специалистът.

Възможно е обаче Конгреса на Съединени американски щати да не реализира съглашение по проекта за стимулиране на стопанската система преди изборите през ноември.

„ Ако имаме така наречен „ синя вълна “, или другояче казано победа на Байдън,  шансовете за приемане на по-голям пакет от фискални тласъци се усилват “, разяснява Тилтън.

Миналата седмица следената от демократите Камара на представителите утвърди проект за стимулиране на американската стопанска система в размер на 2,2 трлн.долара, който обаче най-вероятно няма да бъде признат от следения от републиканците Сенат. Финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин отговори с предложение за проект в размер от 1,6 трлн. $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР