Азербайджанският министърът на отбраната Закир Хасанов обсъди днес с техническия

...
Азербайджанският министърът на отбраната Закир Хасанов обсъди днес с техническия
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Азербайджан обсъди сътрудничеството с турската отбранителна компания Байкар Макина

Азербайджанският министърът на защитата Закир Хасанов разиска през днешния ден с техническия шеф на турския производител на безпилотни летателния апарати " Байкар Макина " ( " Baykar Makina " ) Селчук Байрактар вероятностите за военно-техническото съдействие, заяви пресслужбата на министерството на защитата на Азербайджан.

Обсъдено бе положението и вероятностите за развиване на военно-техническото съдействие сред Азербайджан и Турция, се споделя в известието.

По време на посещаване в Баку през февруари Байрактар съобщи, че компанията му е подготвена да окаже всякаква поддръжка за реализацията на софтуерни планове в Азербайджан.

На 26 май в Баку ще бъде намерено аерокосмическо и софтуерно ревю " Технофест ", уредник на коeто е министерството на индустрията и технологиите на Турция и фондацията Turkish Technology Team Foundation (the T3 Foundation), осведоми ТАСС.

" Технофест ", който се организира от 2018 година, тази година за първи път ще бъде проведен отвън Турция.

Произвежданите от " Байкар Макина " безпилотни самолети " Байрактар ", с които азербайджанската войска разполага, са употребявани по време на бойните дейности в Нагорни Карабах през 2020 година, показва ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР