Азербайджанката Анна Башта спечели Световната купа на сабя в спортен

...
Азербайджанката Анна Башта спечели Световната купа на сабя в спортен
Коментари Харесай

Йоана Илиева отпадна в елиминациите на Световната купа

Азербайджанката Анна Башта завоюва Световната купа на сабя в състезателен комплекс СИЛА в Пловдив.

Сабльорката, която е N29 в международната класация, победи във финала на самостоятелната конкуренция Апити-Бруне Мано от Франция с 15:10. На трето място приключиха Росела Грегорио от Италия и Малина Вонсавади от Франция. Турнирът събра елита на фехтовката при дамите и протече при изключителна конкуренция с оспорвани дуели.

Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева се класира 41-ва. След отличната си игра през вчерашния ден през днешния ден тя загуби първия си дуел от елиминациите за място измежду най-хубавите 32 от Елоиза Пасаро от Италия с 12:15. Българката влезе чудесно в дуела и водеше с 8:3, само че съперничката й обърна резултата и завоюва срещата. Въпреки загубата Илиева ще се придвижи напред в ранглистата, а националният треньор Ивайло Воденов приема обрата в дуела като значим урок.

След като завоюва европейската купа за девойки през 2020 година, Йоана беше принудена да почива поради пандемията и в този момент е за първа година при дамите. Очакванията са да усъвършенства представянето си, да покаже най-хубавата си игра и да побеждава най-сериозните противнички. От българките за по-предна позиция се пребориха Олга Храмова, приключила 76-а и Емма Нейкова – 102-а.

В неделя шампионатът продължава с дуелите в отборната конкуренция. България влиза в надпреварата с огромни упования към Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Ана Михайлова. Сабльорките ни ще се изправят против отбора на Англия от 9 ч. в дуел за влизане в топ 16. Преди две седмици българките приключиха на шесто в място в Грузия за Световната купа, като победиха извънредно мощните съпернички от Съединени американски щати, Германия и Полша. Въпреки младостта си, нашите състезателки играят със самочувствие и ще излязат против противничките си подготвени за победа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР