Азербайджан поведе в класирането по медали на европейското първенство по

...
Азербайджан поведе в класирането по медали на европейското първенство по
Коментари Харесай

Азербайджан поведе в класирането по медали в Загреб, България заема пето място

Азербайджан поведе в класирането по медали на европейското състезание по битка в Загреб, Хърватия, откакто през днешния ден националите на страната в свободен жанр завоюваха две златни оценки посредством Алибабас Рзазаде и Хаджи Алиев. Азербайджан е с два златни и общо три оценки, а България заема краткотрайно петото място при тъждество в общия брой медали. 

25-годишният Рзазаде завоюва първата си значима купа при мъжете с победа с 12:2 против двукратния европейски отличник Сюлейман Атлъ от Турция. Трети в категорията до 57 кг се подреди българинът Георги Вангелов, който надви с 10:0 над грузинеца Роберти Дингашвили. 

Бронз завоюва и Хорст Лер от Германия, който победи с последна точка Симоне Пироду от Италия. 
 Вангелов завоюва първи европейски орден за България в Загреб Вангелов завоюва първи европейски орден за България в Загреб
Ветеранът Хаджи Алиев завоюва четвъртата си европейска купа, откакто се наложи с 10:3 над българския национал Рамазан Рамазанов на финала до 70 кг. Борецът от Азербайджан печели за първи път в тази категория, като той има още три златни медала на континентални шампионати и три на международни. 

Бронзовите оценки на 70 кг останаха за Игор Никифорюк от Украйна и Василе Дякон от Молдова. 

В класирането следват златните медалисти от останалите три категории – Украйна, Грузия и Армения. 
 Контузия ограничи Умарпашаев до полуфинал в Загреб Контузия ограничи Умарпашаев до полуфинал в Загреб
Украинецът Васил Михайлов завоюва първо злато за страната си, откакто се наложи с 3:1 на финала на 79 кг против Йоргос Кугиумцидис от Гърция. Трети в тази категория се подредиха македонецът Ахмад Магомедов и сърбинът Хетик Чаболов. 

Българският национал Михаил Георгиев загуби на старта против арменеца Арман Авагян с 1:5.  

Гиви Мачарашвили завоюва купа за Грузия на 97 кг с победа с 4:3 против Магомедхан Магомедов от Азербайджан, а бронзовите оценки останаха за Владислав Байткаев от Унгария и Ибрахим Чъфтчъ от Турция. Българинът Георги Димитров отпадна в квалификациите от Самуел Шерер от Швейцария, който в следствие бе надвит от Магомедов. 
 Националите по битка свободен жанр завоюваха два сребърни и един бронзов орден на Екологичен потенциал в Загреб Националите по битка свободен жанр завоюваха два сребърни и един бронзов орден на Екологичен потенциал в Загреб
Арменецът Вазген Теванян пък се наложи с 12:1 над българина Микяй Наим на финала на 65 кг. Трети в тази категория останаха Едеми Болквадзе от Грузия и Ерик Арушанян от Армения. 

България е пета с два сребърни медала и един бронзов.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР