Азбучна истина е, че плодовете и зеленчуците са полезни за

...
Азбучна истина е, че плодовете и зеленчуците са полезни за
Коментари Харесай

Плодове и зеленчуци без никакви захари

Азбучна истина е, че плодовете и зеленчуците са потребни за здравето. Те са витаминозни бомби, в това време не съдържат нездравословни мазнини, нямат и доста калории и са натурален хранителен източник.

Битува и друго схващане - плодовете съдържат прекалено доста захар и по тази причина постоянно биват изключвани от менюто. Тези от тях, които съдържат повече нишесте, не са подобаващи за болните от диабет. Да забележим кои плодове и зеленчуци не съдържат никаква захар, назад на вкоренената визия за наличието на мудни захари в тях.

Папая

Основната съставна част в този плод е папаинът. Това вещество е добър стимулатор на храносмилателния развой. Съдържанието на натрий в папаята е напълно малко, а това прави плода добър регулатор на холестерола и кръвната захар.

Марули

Фолиевата киселина, манганът, желязото и витамини А, В, С, Д, Е и К са потребните съставки на този зарзават. Съдържанието на захар в него е единствено 0, 8 грама на 100 грама листна маса, която го прави идеалната съставна част за зелени салати без захари.

Аспержи

 аспержите са зарзават без никаква захар

Това е необикновен зарзават, в който мазнините са 0 %, а захарите отсъстват. Затова те са подобаващи за поддържане на метаболизма, защото наред с това съдържат положителни количества витамин А, С и К. по тази причина ги предлагат като храна при редица здравословни проблеми.

Грейпфрут

Витамин С, с който се слави този плод го прави уместно средство в битката с простудните болести. Тъй като мазнините и захарите не са измежду съставките в него, той е подобаваща храна при диети за намаляване.

Броколи

Броколите са толкоз известни поради обстоятелството, че в тях няма мазнини, захарта е в минимални дози, само че пък фибрите, калият, цинкът, желязото и фосфорът са в обилие. Освен това съдържа антиоксиданти, които зареждат клетките с сила.

Червено цвекло

Мощният антиоксидант бетанин, който дава яркия цвят на зеленчука, не е единственото му скъпо наличие. Допълва се от калия, желязото и диетичните фибри. Съдържанието на захар в зеленчука е нула, а това го прави идеална храна за диабетици.

Ако желаете повече информация, вижте публикацията ни 10 преимущества на храненето без захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР