Аз съм много разтревожена, защото ситуацията е много сложна. България

...
Аз съм много разтревожена, защото ситуацията е много сложна. България
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Много съм разтревожена!

Аз съм доста разтревожена, тъй като обстановката е доста комплицирана. България има потребност от устойчиво държавно управление, България има потребност от парламент, който да работи дейно, тъй като имаме да свършим доста работа. В една година да вършим три бюджета, а може да се наложи и четвърти. Това пред Euronews Мика Зайкова, икономически специалист към Има Такъв Народ, по мотив актуализацията на бюджета за 2022 година, която следва да се гласоподава в Народното събрание.

" Мерките, които са съчинили от Министерски съвет и които гласоподават сега в Народното събрание, не са финансово обезпечени, предизвестява тя. Ако пренебрегваме тези 760 милиона лв., които в допълнение бяха включени в приходите, ще видите, че при такава висока инфлация и изказване за висока събираемост, в действителност в бюджета на Министерство на финансите беше записано, че данъчните доходи порастват единствено с 347 милиона, а неданъчните – с 240 милиона. Повечето от приходите са инфлационни пари ", разяснява Зайкова.

" Да твърдиш, че имаш висока събираемост и да добавиш единствено няколкостотин милиона, ми се вижда неефективно. Разбира се, няма в света министър на финансите, който да не обича да скрие малко от приходите, с цел да се подсигурява и с цел да покаже след това едни по-добри резултати ", добавя специалистът.

" Ние направихме ограничения, които са малко повече от два милиарда. И единствено за пенсиите трябват 1.650 милиарда ", прецизира Зайкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР