АвтоВАЗ започва масово производство на новия джип Lada Niva Travel

...
АвтоВАЗ започва масово производство на новия джип Lada Niva Travel
Коментари Харесай

АвтоВАЗ започва производството на нов джип Lada Niva

" АвтоВАЗ " стартира всеобщо произвеждане на новия джип Lada Niva Travel в завода компанията " Lada Запад Тольятти ", се споделя в изказване на съветския авто производител.

" Повече от 650 хиляди от тези коли през днешния ден се движат по пътищата и офроуд в Русия, Оперативно-наблюдателно дело и други страни. С връщането на именитото име Niva в семейство Лада, ние отваряме нова страница в неговата история. Искам да ви уверя, че през идващите години с това име ще бъдат свързани значими и забавни вести ", загатна президентът на компанията Ив Каракацанис.

Става въпрос за актуализирана версия на SUV Niva, който се продава под марката Lada от юли. По-рано това автомобилът се произвеждаше под марката Chevrolet в взаимно дружество сред General Motors и " АвтоВАЗ ". В края на 2019 година " АвтоВАЗ " изкупи 50% от смесеното дружество от американския тръст. Така индустриалната площадка, преименувана по-късно на " Lada Запад Тольятти ", стана 100% благосъстоятелност на " AвтоВАЗ ", а моделът Niva се върна в продуктово портфолио на Lada.

Моделът получи нова качулка с по-обемни щампи, решетка на радиатора с огромни мрежи и нови фарове. Задният край също се е трансформирал с нови, напълно LED задни светлини и по-забележителна ризница, сподели Avtovaz.

Всички коли Lada Niva Travel са оборудвани с непрекъсната система за задвижване на всички колела, оповестиха от компанията.

Avtovaz, най-големият производител на леки коли в Русия, е член на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Продажбите на компанията в Руската федерация през 2019 година са се нараснали с 1%, до 362,4 хиляди транспортни средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР