АвтоВАЗ се справя трудно с производството на нови автомобили и

...
АвтоВАЗ се справя трудно с производството на нови автомобили и
Коментари Харесай

„Лада“ иска да произвежда 500 хиляди автомобила годишно

АвтоВАЗ се оправя мъчно с производството на нови коли и компанията последователно „ реже “ от ден на ден от оборудването на всички от предлаганите модели, само че това не пречи на шефовете ѝ да гледат в по-светлото бъдеще към което се стремят. По време на тирада по време на стопански конгрес, министърът на превоза и изпълнителен шеф на АвтоВАЗ – Максим Соколов проговори за проектите компанията през идващите години.
`„

„ След като предходните акционери на компанията Renault напуснаха през май, компанията остана бездействаща повече от два месеца… само че успяхме да създадем нови индустриални вериги и логистика и да подсигурим доставката на съставни елементи за произвеждане на базови модели. “
`„

Новата цел на компанията е производството на 500 хиляди автомобила годишно в завода в Тоглиати, където работят към 42 хиляди души. Според предходни проекти, съветската компания трябваше да разчита на платформата CMF, която да споделя с Dacia и да показва сходни модели. След приключването на връзките с Renault, обаче, Lada ще може да разчита само на по-стари платформи и мотори на френската компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР