Авторитетното италианско издание Corriere della Sera прави анализ на това,

...
Авторитетното италианско издание Corriere della Sera прави анализ на това,
Коментари Харесай

Кориере де ла Сера: Източна Европа овладя по-добре пандемията

Авторитетното италианско издание Corriere della Sera прави разбор на това, за какво Източна Европа се оправя по-добре с преодоляването на пандемията от COVID-19 в съпоставяне със Западна. Оказва се, че стопански по-силните страни са надценили своите мощни страни, до момента в който останалите са подходили надалеч по-отговорно към непознатия вирус.

Официалните данни сочат, че месец март е бил най-определящият за развиването на болестта в Европа. Докато България, Гърция, Албания и Румъния въвеждаха първите си строги ограничавания в обществото, Испания, Италия, Англия и Франция подхождаха надалеч по-либерално. Извънредното състояние в София бе оповестено на 13 март, до момента в който Лондон изчака цели 3 седмици, до момента в който държавното управление осъзнае, че опасността е тъкмо толкоз сериозна, колкото по-голямата част от здравната общественост предизвестява.

Отне близо 2 седмици, с цел да бъдат регистрирани първите случаи на инфектирани с COVID-19 у нас, до момента в който вирусът вилнееше с цялостна мощ измежду испанците и италианците. Към 15 март жертвите даже към този момент доближаваха 2000, а инфектираните бяха повече от 24 000.

Учени от Университета в Оксфорд вършат обстоен разбор на реакцията на обособените страни, определяйки показател от 1 до 100, като най-високото число демонстрира най-хубавата реакция. Англия се подрежда на дъното на тази таблица с едвам 11 пункта, а Албания е съвсем първенец със своите 84.

Corriere della Sera счита още, че един от основните фактори за развоя на пандемията е самооценката върху здравната система. По-бедните страни разумно влагат по-малко средства в опазване на здравето и това би трябвало да ги прави по-уязвими при сходни рецесии. Оказва се обаче, че политиците са наясно с това и точно затова включват интензивно в борбата органите на реда, с цел да се приложат единствените потвърдено работещи ограничения на общественото разграничаване.

От друга страна, на Острова дебатът се водеше главно върху това, дали въобще заведенията би трябвало да бъдат затворени, до момента в който в България хората към този момент се редяха на опашки през 2 метра пред питателните магазини, а всички останали публични обекти преустановиха работа.

Към днешна дата в Европа най-тежко е ситуацията в Русия и Англия, където инфектираните са надлежно над 330 000 и 255 000, до момента в който Гърция регистрира едвам 2900 инфектирани, а в България те са 2427, като през днешния ден даже за пръв път се регистрират повече излекувани, в сравнение с новозаразени.

Общата картина в света демонстрира, че смъртните случаи съвсем доближиха 340 000 по данни на Световната здравна организация, само че възобновените се чака да станат над 2 млн. в границите на идващите 24 часа. Общо потвърдените инфекции са 5,28 млн.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР