Автор: lngworldnews.comЕстонската енергийна компания Alexela разкри плановете си за откриване

...
Автор: lngworldnews.comЕстонската енергийна компания Alexela разкри плановете си за откриване
Коментари Харесай

Естонската Alexela анализира ползите от първата станция за втечнен природен газ


Автор: lngworldnews.com

Естонската енергийна компания Alexela разкри проектите си за разкриване на станция за полутечен природен газ (LNG) в Jüri, която е първата по рода си в Балтийския район. LNG се употребява от ден на ден като гориво за тежкотоварните коли и набира скорост поради рестриктивните мерки на излъчванията във въздуха, които до момента се ползват единствено за леките коли, само че в сходство с предлагането на Европейската комисия от
17 май, ще бъдат въведени и за транспортните средства на дълги дистанции.

Освен това Европа си слага за цел да свърже разноските за такси за изминато разстояние с излъчванията във въздуха. Всички тези стъпки са свързани с упорит проект за смяна на целия транспортен авто бранш към нулеви и ниски излъчвания на CO2, декларират от Alexela в изказване.

" Сега главният ни проблем е стоплянето на климата, породено от парниковите газове, отделяни в атмосферата посредством изгаряне на изкопаеми горива. Транспортният бранш е причина за 25% от излъчванията на парникови газове в Европа и е главен източник на замърсяване на въздуха в градовете ", сподели Alan Vaht, член на борда на групата Alexela.

В съпоставяне с 1970 година излъчванията на CO2, отделяни от транспортния бранш, са се нараснали повече от два пъти. За да усъвършенства обстановката, Европейският съюз има за цел до 2050 година да понижи излъчванията на CO2 в транспортния бранш с минимум 60%, спрямо 1990 година

" Директивата на Европейския съюз планува нуждата от преправянето на природния газ (в CNG и LNG), електрически зарядни устройства и атомна инфраструктура. И защото електрическата сила и CNG /метана са по- подобаващи за леките коли, втечненият природен газ е предопределен за потребление в транспортния бранш за товарни коли ", сподели Vaht.

До края на 2018 година към мрежата на Alexela ще бъде добавена една станция за полутечен природен газ, а други се считат да се построят в бъдеще. Въпреки това, Alexela споделя, че развиването на опциите за зареждане с гориво би трябвало да върви ръка за ръка с увеличението на броя на транспортните средства, употребяващи LNG като гориво.

" Всяка компания за товарни транспорти би трябвало да обмисли придобиването на LNG транспортно средство, компанията възнамерява да придобие три автомобила на Scania, които употребяват LNG, които ще заменят транспортни средства с по-стари дизелови мотори ", заключи Alan Vaht.
---------------------------------------------------

Оригиналната публикация можете да намерите на: https://www.lngworldnews.com/estonias-alexela-sets-sights-on-first-lng-refueling-station/?utm_source=emark&utm_medium=email&utm_campaign=daily-update-lng-world-news-2018-06-06&uid=56227

Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2018
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР