Автомобилното оборудване изисква допълнителна енергия. Тя се изработва от генератора,

...
Автомобилното оборудване изисква допълнителна енергия. Тя се изработва от генератора,
Коментари Харесай

Може да спестите до 3.5 л гориво, ако изключите всичките екстри на колата

Автомобилното съоръжение изисква спомагателна сила. Тя се създава от генератора, който подава електричество и зарежда акумулатора.

Колкото повече електрическа енергия той би трябвало да подава, толкоз повече се върти и повече би трябвало да работи мотора, с цел да привежда в деяние генератора, което пък на собствен ред неизбежно води до по-голям разход на гориво и олекотяване на портфейла.

В немския авто клуб ADAC сметнаха разноските, употребявайки формула, при която 100 Вт мощности дават спомагателен разход от 0,1 литра гориво на 100 километров.

Хубаво е, когато колата има стопляне на страничните огледала за задно виждане, задното стъкло и даже на кормилото. Но, в случай че, да вземем за пример, с изключение на упоменатите потребители, работи и печка, то 500 Вата електрическа енергия "излитат " много бързо.

Например, при пътешестване от Мюнхен до Франкфурт, означават специалистите, единствено затоплянето на седалките ще натовари портфейла на притежателя с най-малко три евро.

Експертите поучават екстрата да се задейства единствено тогава, когато тя в действителност е нужна, и да не се не помни тя да бъде изключена незабавно, откакто извърши своята задача.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР