Автомобилният състезател Димитър Илиев става част от Държавната агенция Безопасност

...
Автомобилният състезател Димитър Илиев става част от Държавната агенция Безопасност
Коментари Харесай

Димитър Илиев става съветник на премиера за безопасността по пътищата

Автомобилният играч Димитър Илиев става част от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ към Министерския съвет. Това съобщи премиерът при започване на днешната координационна среща по въпросите на сигурността на придвижването по пътищата.

„ Димитър Илиев не е просто консултант оттук насетне. Очаквам проблемите, за които той алармира, да бъдат приоритизирани. Време е да променим цялата конструкция по какъв начин се правят нещата “, сподели Петков.



„ Оттук нататък – транспарантни поръчки, задоволително дълги периоди за гаранция, съответно попълване на съществуващите дупки и потребност от поправки. Нови автомагистрали, които да са на равнището на европейските пътища. Всичко това би трябвало да стане оптимално бързо “, съобщи министър председателят.

„ Безопасността на придвижването по пътищата за мен постоянно е била идея. Аз работя в тази сфера от много години насам. Проблемите не са единствено в пътищата, това е обществен проблем. На първо място би трябвало да преглеждаме човешкия фактор, виновните хора на пътищата. След това положението на пътищата и на колите “, сподели от своя страна Димитър Илиев.

По думите му има ужасно доста проблеми за решение и това може да стане единствено с общи старания на национално равнище.

„ Отговорността е огромна. Ще дам всичко от себе си, само че една птичка пролет не прави. Тук би трябвало да срещнем поддръжката на цялото българско общество “, добави Илиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР