Автомобилният гигант Porsche обяви, че ще придобие Fazua, производител на

...
Автомобилният гигант Porsche обяви, че ще придобие Fazua, производител на
Коментари Харесай

Porsche навлиза все по - смело при е-велосипедите

Автомобилният колос Porsche разгласи, че ще придобие Fazua, производител на задвижване на електронни колела, който е профилиран в леки мотори.

След като купи 20% дял в компанията по-рано тази година, Porsche съобщи, че ще придобие всички акции на Fazua. Toва я прави най-новата компания за електронни колела, която ще бъде под контрола на автомобилния производител. Porsche закупи мажоритарен дял в хърватската компания за електронни колела Greyp в края на предходната година, напомня The Verge.

Fazua е завладяваща покупка за Porsche и може да обърне посоката на бъдещата гама от електронни колела на компанията. Системата за задвижване Fazua, която сплотява батерията с мотора в едно цяло, тежи единствено 4,6 кг и е изцяло преносима, което разрешава на клиентите да употребяват велосипедите си със или без задвижване.

Стартирала през 2013 година, Fazua навлезе на пазара в Северна Америка в края на 2019 година Компанията доставя своите задвижващи устройства на повече от 40 производители на колела, в това число Bottecchia, Canyon, Corratec, Fuji, Cairn и Hercules, наред с други.

Porsche загатна какво следва от тези скорошни придобивания, като означи, че ще сътвори две взаимни предприятия с основания в Амстердам рисков фонд Pon Holdings Ponooc, който се концентрира върху планове за устойчива сила и подвижност. Първото ще създава и популяризира бъдещо потомство висококачествени eBikes Porsche. Второто ще се концентрира върху софтуерни решения за бързо развиващия се пазар на микромобилност.

Придобиването идва в миг, в който продажбите на електронни колела порастват по-бързо от тези на обичайните колела на множеството огромни пазари. Пандемията от COVID-19 беше главен фактор, като продажбите се усилиха със 145 % от 2019 до 2020 година, което е повече от два пъти повече от немоторизираните колела, съгласно компанията за пазарни изследвания NPD Group.

Porsche не е чужд в света на електронните колела. По-рано тази година автомобилният производител показа скъпи електрически планински колела с цялостно окачване, Sport и Cross, които създава с дългогодишния си сътрудник Rotwild.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР