Автомобилните технологии се развиват невероятно бързо. Това, което изглеждаше като

...
Автомобилните технологии се развиват невероятно бързо. Това, което изглеждаше като
Коментари Харесай

Mercedes S-Klasse с една технология от бъдещето, която вече е реалност

Автомобилните технологии се развиват необикновено бързо. Това, което изглеждаше като научна фантастика преди 10 години, към този момент е действителност. И това важи за всички автомобилни производители, само че най-много за тези, произвеждащи така наречен премиум модели. А измежду тях постоянно е изпъквала и изпъква марката Mercedes-Benz.

Както е известно неин флагман е S-Klasse, а новото ѝ потомство се появи през миналата 2020 година. Колата впечатлява с доста неща, естествено има и дефекти, само че се отличава с една любопитна система за разширена действителност.

Новата технология се появи в Mercedes S-Klasse. Системата демонстрира разнообразни данни на екрана, като знаци за скорост и граници на лентата, а също по този начин може да проектира виртуални 3D детайли на разстояние пред колата.

Например, системата демонстрира сини стрелки в пространството пред лидера, които като че ли се носят над пътя. Когато наближава завой, стрелките ще демонстрират тъкмо къде би трябвало да завиете - както във видео игра. Краищата на пътното платно пък са маркирани в алено. И крайната точка на маршрута е обозначена със синя точка с карирано знаме върху нея. Вижте.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР