Автомобилите Лада са символ на самоувереността на Русия, откакто започнаха

...
Автомобилите Лада са символ на самоувереността на Русия, откакто започнаха
Коментари Харесай

Санкциите удариха руската гордост Лада

Автомобилите " Лада " са знак на самоувереността на Русия, откогато започнаха да слизат от конвейерите по време на Студената война. Заводите на компанията стопираха работа в сряда, откакто западните наказания лишаха нейната компанията майка " АвтоВАЗ " от нужните съставни елементи и доставки за производство на коли, написа " Уолстрийт джърнъл ".

Затварянето на заводите отразява вредите, които съветската стопанска система стартира да понася от глобите, които Западът наложи на Москва, откакто съветският президент Владимир Путин реши да нахлуе в Украйна. Изключването на някои съветски банки от системата за междубанкови заплащания Swift направи по-трудно за съветските компании да реализират покупко-продажби с външни снабдители. Пътищата за доставки, изключително през Украйна, са затворени и поевтиняването на рублата оскъпи задграничните доставки.

В предишното сходно прекъсване на работата беше немислимо. През руските времена " АвтоВАЗ " издига гигантска фабрика на брега на река Волга, способна да поддържа вътрешна верига за доставки.

Днес обаче " АвтоВАЗ " е благосъстоятелност на френския авто производител Renault SA, а заводът в град Толиати разчита на фабрика на Renault в Румъния за съставни елементи. Повече от 20% от частите на " АвтоВАЗ " се доставят от чужбина.

Говорител на компанията разгласи, че се поставят всички старания за обновяване на производството допустимо най-скоро в завода в Толиати и в другата фабрика в Ижевск, на към 1100 километра източно от Москва.

Русия е изправена пред дефицит на нови коли, в случай че производителите като " АвтоВАЗ " останат парализирани. " Лада " е единствената домашна марка в Русия със забележителен пазарен дял, който за предходната година е 21%. В страната има към 46 милиона леки коли, които са приблизително на към 15 години, разяснява Томас Бесон, анализатор в брокерската компания Kepler Cheuvreux.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР