Автомобилът, който се взриви на бензиностанция в Добрич при зареждане

...
Автомобилът, който се взриви на бензиностанция в Добрич при зареждане
Коментари Харесай

Предстои да се изясни дали газовата уредба е причина за инцидента в Добрич

Автомобилът, който се взриви на бензиностанция в Добрич при зареждане на газова бутилка, е минал механически обзор в края на месец август. Това сочи инспекцията на Държавната автомобилна ревизия. Според инспекторите обаче, в този протокол липсва информация, че в колата е инсталирана газова апаратура. Окръжната прокуратура в Добрич към този момент е назначила цялостна съдебно-медицинска и техническа експертиза, която да обясни дали повода за случая е инсталираната в таксито газова уредба.


Кога е инсталирана газовата апаратура, къде и от кого, са въпросите, чиито отговори ще търсят проверяващите органи. Направената все още инспекция демонстрира, че както автомобилът, по този начин и лидерът имат всички нужни документи за практикуване на таксиметрова активност и регистрация. Колата е предходна механически обзор на 20 август.
Стефан Милев - шеф на ДАИ-Добрич: При осъществената инспекция в системата в протокола за периодически механически обзор не е отразено, че автомобилът е имал инсталирана газова уредба.
При монтиране на такава апаратура се издава протокол в два екземпляра, с който притежателите на колите минават обзор за първична инспекция на газовата уредба. След това в пълномощията на ДАИ е да инспектира дали инсталираната в колата бутилка дава отговор на условията.
Стефан Милев: Като се следи за периода за валидност на бутилката, който период е надлежно е изписан на бутилката или на стикер и във връзка с приключването на газ от системата. Нашите пълномощия са до там.
Според работещите в бензиностанцията, колонките се ревизират постоянно, както от чиновниците, по този начин и от държавните органи. Нарушения досега не са открити. Не е нарушаване и фактът, че по време на зареждането на бутилката в колата е имало пасажер.
Димитър Димитров - чиновник в бензиностанцията: По закон и подзаконови нормативни уредби няма условие, което да указва пасажерите да бъдат в автомобила или отвън автомобила.
От добричката болница обявиха, че положението на дамата, която след случая беше с контузии на главата, е устойчиво.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР