Автомобил Порше на покойния аржентински футболист Диего Марадона от времето

...
Автомобил Порше на покойния аржентински футболист Диего Марадона от времето
Коментари Харесай

Продават на търг Поршето на Марадона

Автомобил " Порше " на починалия аржентински футболист Диего Марадона от времето на последния му сезон в Европа ще бъде продаден на търг тази седмица, заяви CNN. Марадона кара сребристото " Порше 911 " през 1992 година, когато играе за испанския клуб Севиля през 1992-1993 година, последният му сезон в Европа.

" Колата е доставена особено за дон Диего и евентуално поради това коства два или три пъти повече от цената на общоприет автомобил ", сподели пред Ройтерс Грегъри Туйтенс, специалист по коли в аукционна къща " Бонамс ", по време на диалог в склад в Белгия.Търгът ще се организира онлайн от сряда до 10 март. Първоначалната цена за автомобила е 200 000 евро, само че съгласно специалиста евентуално ще бъде продадена за доста повече.

" Със сигурност ще допадне освен на колекционери на коли, само че и футболни почитатели, а и на хора, които обичаха този човек - футболния господ Марадона ", сподели той.Марадона постоянно попада в новините в този интервал, в това число и в тази ситуация, когато е спрян от полицията, тъй като не стопира на червен светофар и минава със скорост от 180 км/ч през центъра на Севиля, сподели Туйтенс.Автомобилът в продължение на двадесет години е владеене на притежател от испанския остров Майорка, след което попада в ръцете на неколцина френски колекционери. Километражът му сочи изминати 200 000 километра.Марадона умря на 25 ноември предходната година, няколко седмици откакто навърши 60 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР