Автобусни превозвачи и таксиметрови шофьори се събраха на протест на

...
Автобусни превозвачи и таксиметрови шофьори се събраха на протест на
Коментари Харесай

Протест на таксита блокира Ларгото

Автобусни превозвачи и таксиметрови водачи се събраха на митинг на пл. „ Ал. Батенберг”, който мина в шествие по софийските улици.

Ключови булеварди в центъра на София са блокирани поради митинг на автобусните и таксиметровите превозвачи. Силно затруднено е придвижването в региона на бул. „ Дондуков “, бул. „ Цар Освободител „ и бул. „ Мария Луиза “. Натоварено е придвижването по ул. „ Опълченска “ и булевардите „ Сливница “, „ Васил Левски “, „ Патриарх Евтимий “ и „ Скобелев “ до площад Руски монумент.
Искаме инкриминиране на противозаконния транспорт на пасажери! Такъв надпис може да се прочете на един от рейсовете, на транспортните средства са поставени и плакати с надписи: „ Господин президент, за какво не защитихте легалните превозвачи?”, „ Спрете банкрута на автобусните превозвачи” и други  Протест на таксита блокира Ларгото (СНИМКИ)

100 рейса и 2000 таксита стопират транспорта на пасажери през днешния ден. Превозвачите са недоволни от подкрепеното от Народното събрание президентско несъгласие върху измененията, с които бяха инкриминирани така наречен „ споделени пътувания”. Автобусните и таксиметровите превозвачи упорстват противозаконният транспорт да бъде криминализиран и да бъдат подхванати отхвърлените текстове, и твърдят, че това по никакъв метод няма да засегне споделеното пътешестване, от което никой не би трябвало да печели, а опитът за правенето на внушения в тази посока са за операция на публичното мнение.

През деня такситата ще возят в колите си само лекари и учители.

Днес ще бъде прекратено превозването на пасажери, а рейсове и хиляди жълти коли се насочиха на протестно шествие в София. От сектора показват, че това е предупредителна проява, само че в случай че няма съответна реакция от страната, заплашват да спрат транспортите за дълъг интервал от време.
 Протест на таксита блокира Ларгото (СНИМКИ)

„ Тук сме, тъй като желаеме инкриминиране на противозаконния превоз, желаеме това действие да влезе в Наказателния кодекс, желаеме това действие да спре и по тази причина сме тук всички. От това нещо страдаме освен автобусните превозвачи, освен таксиметровите превозвачи, от това действие страда страната, тъй като тя губи извънредно доста от своите доходи, налози и бюджетът не може да се цялостни с противозаконни транспорти, с противозаконни действия изобщо като цяло. Държавата е тази, която би трябвало да застане в позицията да отбрани стопанската система и в тази обстановка, ние не можем да вменим обвързване единствено на едните, а не на другите. Тук за нас е значимо и ръководещи, и съпротива сега да поддържат Наказателния кодекс, да го одобряват, с цел да може ние да продължим да работим умерено и страната надлежно да прибира своите налози”, уточни ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

„ Колегите инструктори също поддържат нашия митинг, тъй че ние ще бъдем тук до 12 часа”, уточни Милтенова и добави, че по какъв начин ще продължат по-късно ще могат да кажат след нова среща и консултация с сътрудниците поради новите епидемиологични ограничения, които сега са признати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР