Авто анархия с паркирането в Стария град провокира наш читател

...
Авто анархия с паркирането в Стария град провокира наш читател
Коментари Харесай

Пловдивчанин: В Стария град е авто анархия, кой го превърна в безплатен паркинг?

Авто безредица с паркирането в Стария град предизвика наш четец да ни изпрати поредност от фотоси от разнообразни зони в архитектурния резерват. Кадрите ясно потвърждават, че в една от емблемите на Пловдив колите са повече от посетителите и завземат от ден на ден зони, ограничавайки прекосяването на туристите.
Прочетете още
Читателят ни насочи и няколко въпроса към виновните институции: 

" Въпрос към основен контрольор Тодор Боюклийски: Защо няма патрулите на Общинска Полиция? Въпрос към господин Димитър Палашев и най-много на Общинска защита, виновни за допускането на коли в резервата Старинен Пловдив: Важи ли закона за придвижването по пътищата за всички водачи на МПС в Пловдив? Кой направи Старинен Пловдив безвъзмезден паркинг на заведения за хранене, хотели, къщи за посетители и даже хостели и кой печели от това? Колко хиляди губи Община Пловдив от това всеки месец и какъв брой наредби са потъпкани за частни ползи?

Заместник-кметът по превоз в Община Пловдив Тодор Чонов и кмета на Община Пловдив Здравко Димитров повече от година дават обещание да си изпълнят служебните обвързване за ред и спазването на законите и общинските наредби. Липсва им предпочитание, потенциал или и двете ", отбелязва читателят ни.

За проблемите с достъпа на тежкотоварни машини в Стария град и вредите, които те нанасят, писахме в материал за вредите по  Ламартин, Балабанова, Данчовата къщи. Тротоари и кълдъръм пък са мощно компрометирани от непрекъснатия авто трафик. Тогава в изявление шефът на ОКТ Георги Стоилов посочи, че се постановат промени в разпоредба, касаеща достъпа до Стария град. 

Става дума единствено за три текста от Наредбата, които би трябвало да бъдат изменени. Не е комплицирано, само че резултат няма. И бизнесът, и жителите в Стария град се сплотиха към едни общи правила, които щяха да свършат страхотна работа. Но до ден сегашен не съм видял план на нормативен акт от Правна дирекция ", сподели тогава Стоилов и добави, че са предложили решение и за Капана и зоната към Радио-телевизионния център.

От Дирекция „ Правно-нормативно обслужване ” дадоха отговор с писмо до медията ни: " Дирекция " Правно-нормативно обслужване " не е предприемала дейности по изменение на Наредбата за организация за придвижването и паркиране, тъй като такива въобще не са били възлагани нито от кмета на община Пловдив, нито от зам.кмета по превоз – господин Тодор Чонов, нито от Директора на Оперативна програма „ ОКТ ”.

На Дирекция  „ Правно-нормативно обслужване ” не е възлагана съответна задача по отношение на изменение на „ няколко разпореждания ” по думите на господин Стоилов или на целия нормативен акт. Нито Зам.кметът по превоза, нито интервюираният Директор на общинското предприятие  са уведомили Дирекцията за нуждата от изменение на Наредбата  или на заповедта към нея, нито са указали рамката на бъдещото изменение и целения резултат. Такова категорично изказвания към Дирекция „ ПНО ” не е отправяно. "

Екипът ни ще продължи да написа по тематиката и ще потърси отговорите от отрасловите институции. 

 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР