Австрийската столица Виена оглави класацията за 2023 г., като най-добър

...
Австрийската столица Виена оглави класацията за 2023 г., като най-добър
Коментари Харесай

Европейска столица оглави класация за най-добрият град за живот в света за 2023 година

Австрийската столица Виена оглави класацията за 2023 година, като най-хубав град за живеене в международен мащаб, съгласно отчет на.

Това се случи с помощта на комбинацията от непоклатимост, просвета и развлечения, надеждна инфраструктура и доста положителни просветителна система и система за опазване на здравето.Това са и главните знаци, на които се базират резултатите от изследването.

Но първото място за града не е изненадващо. Столицата на Австрия заема заема тази позиция постоянно през последните няколко години, съгласно тази ранглиста.

На второ място също се подрежда европейски град - това е датската столица Копенхаген. Австралийските градове Мелбърн и Сидни също са в топ 10, надлежно на трето и четвърто място, откакто регистрираха внезапен спад през 2022 година Три града в Канада, два в Швейцария, и два в Азия допълват останалата част от първите 10 позиции.

Ето първите 10 града:

1. Виена

2. Копенхаген

3. Мелбърн

4. Сидни

5. Ванкувър

6. Цюрих

7. Калгари 

8. Женева

9. Торонто

10. Осака и Окланд

Връщането към " относителна нормалност " след пандемията още веднъж качи честият победител Виена на първото място съгласно изследването за 2023 година Австрийската столица се падна надолу в класацията през 2021 година, когато известните музеи и заведения за хранене бяха изправени пред рестриктивните мерки по време на пандемията.

Според отчета градът продължава да предлага композиция от отлична инфраструктура, обучение и здравни услуги, както и обилие от просвета и развлечения. Един от дребното си дефекти е само относителна липса на огромни спортни събития. Това важи и за Копенхаген, който е различен постоянно срещан град по върховете на тази класация и който резервира второто си място от предходната година.
 България е на 48-мо място измежду 63 страни в Световна ранглиста за цифрова конкурентноспособност за 2022-а
България е на 48-мо място измежду 63 страни в Световна ранглиста за цифрова конкурентноспособност за 2022-а

Страната ни се изкачва с 4 позиции

Мелбърн и Сидни (на 3-то и 4-то място) изместиха западноевропейските градове Франкфурт и Амстердам в подредбата тази година.

Австралийските градове, които се изкачват в класацията по време на пандемията, в този момент са на трето и четвърто място. Една от аргументите е подобрението в резултатите им в бранша на опазването на здравето, откакто предходната година към момента бяха наранени от covid талази, които стресираха техните здравни системи.

В челната десетка са и швейцарските градове Цюрих (6-то място) и Женева (общо 7-мо), като при тях особеното е, че резултатите в просветителните им системи са се повишили от предходната година.

Според отчета западноевропейските градове са паднали надолу в тазгодишното издание. Една от аргументите за това са честите протестни на чиновници и цивилен безредици, които навредиха на оценките им по индикатора за непоклатимост.

Като цяло отчетът от 2023 година демонстрира оптимизъм. Дори в дъното на класацията градове като Лагос (Нигерия) и Алжир (Алжир) имат усъвършенствани индикатори в здравни и просветителни системи. И двете са в страни са експортьори на сила и до известна степен са се възползвали от по-високите цени на петрола и газа в света напоследък. Макар че корупцията продължава да бъде проблем, имаше обезпечено в допълнение обществено финансиране за инфраструктура и публични услуги.

Опустошеният от войната Дамаск обаче, остава на последното място в класацията и не е отбелязал усъвършенстване в резултатите.

Войната в Украйна и провокираните от нея стопански и политически разтърсвания засягат жизнеспособността в доста европейски градове. Не е изненадващо, че това е най-видимо в украинската столица Киев, която още веднъж влиза в изследването тази година, откакто беше изключена през 2022 година
 Виена е в епицентъра на европейската жилищна рецесия
Богатата столица, която стана епицентър на жилищната рецесия в Европа

В града се отбелязва спад на цените на парцелите от 12,2% на годишна база

Резултатът на града обаче е понижен с 5,9% от 2021 година насам поради вредите, които войната е нанесла на, инфраструктурата и стабилността на града. В момента е един от последните 10 града в отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР