Австрийката Корнелия Хютер спечели спускането по време на Финалите на

...
Австрийката Корнелия Хютер спечели спускането по време на Финалите на
Коментари Харесай

Корнелия Хютер триумфира на спускането в Заалбах и заслужи малката Световна купа в дисциплината

Австрийката Корнелия Хютер завоюва спускането по време на Финалите на Световната купа по ски-алпийски дисциплини на родна земя в Заалбах, с което публично бе комплициран завършек на сезона при дамите в влиятелната верига.

В последната конкуренция Хютер финишира с време 1:45.08 минути, което се оказа задоволително, с цел да ѝ обезпечи първото място пред словенката Илка Щухец и италианката Никол Делаго.

Този резултат донесе и най-големия триумф дотук в кариерата на 31-годишната алпийка, която заслужи Кристалния глобус в дисциплината втурване.

В разногласието за оценката австрийката изпревари новата носителка на Световната купа Лара Гут-Бехрами, която през днешния ден остана едвам 17-а и по този начин пропусна опцията да завоюва първи глобус в кариерата си в спускането и общо четвърти през сегашния сезон след тези в генералното класиране, гигантския слалом и Супер-Г.

По този метод акцията в дисциплината втурване завършва с Корнелия Хютер на върха с актив от 397 точки, следвана от Гут-Бехрами с 369 и София Годжа с 350.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР