Австрия влиза в три-седмичен локдаун на 17 ноември заради увеличението

...
Австрия влиза в три-седмичен локдаун на 17 ноември заради увеличението
Коментари Харесай

Курц: Не се срещайте с никого, всеки социален контакт е нежелателен

 Австрия влиза в три-седмичен локдаун на 17 ноември поради нарастването на броя на инфектираните с ковид в страната, написа европейската редакция на Politico.

" Моето упорито искане е: не се срещайте с никого! Всеки обществен контакт е нежелан " – написа австрийският канцлер Себастиан Курц в Twitter.

Австрия към този момент имаше нощен полицейски час, само че ограниченията се ускоряват. Последните ограничавания, които би трябвало да приключат на 6 декември, ще значат, че хората би трябвало да стоят у дома и ще могат да излизат единствено, с цел да пазарят или да вършат извършения на открито. Курц сподели, че ограниченията са " извънредно фрапантни ", само че съгласно него, това е " единственият метод да предотвратим претоварването на нашата здравна система ". 

" Едно е ясно: никой не желае учебни заведения, заведения за хранене, магазини и така нататък да бъдат затворени. Но ние би трябвало да предприемем тази стъпка дружно ", акцентира той, представен от " Фокус ".

Несъществени магазини и фризьорски салони ще бъдат затворени. Училищата за по-малки възпитаници ще бъдат отворени единствено за тези, които се нуждаят от грижи за деца. Средните учебни заведения към този момент употребяват отдалечено образование.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР