Австрия притисна неваксинираните и им наложи нови ограничения. Страната затяга

...
Австрия притисна неваксинираните и им наложи нови ограничения. Страната затяга
Коментари Харесай

Австрия притиска неваксинираните. Какво им забрани?

Австрия притисна неимунизираните и им наложи нови ограничавания. Страната стяга ограниченията поради внезапното нарастване на инфектираните с COVID-19.

Целта на рестриктивните мерки е да се насърчи имунизацията в страната.

От понеделник австрийците, които не са изцяло имунизирани, няма да могат да посещават кафенета, заведения за хранене, фризьорски салони, хотели и мероприятията с повече от 25 души. Тези места ще са налични само след представянето на документ за имунизация или преболедуване. Задължително е носенето на защитни маски с доста високо равнище на отбрана. Остава опцията да се върви на работа с негативен ПСР тест. Новите условия влизат в действие от 8-ми ноември, само че е очакван временен интервал от четири седмици.

" Идеята е хората да бъдат насърчени да се имунизират. Това е нашата огромна цел. Затова затягаме ограниченията за неимунизираните. Искам да е ясно, че никой не желае да разделя. Става дума за нашата отговорност да защитим популацията в тази страна ", разяснява Александър Шаленберг, канцлер на Германия, съобщи Българска национална телевизия.

Вчера случаите на ковид доближиха най-високата стойност за годината - 9388 души. Смъртните случаи за денонощие са 32, а в интензивните отделения са повече от 350 души. В Австрия е разгласен червен код.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР