Австрия ни обяви за рискова зона и въведе задължителна 10-дневна

...
Австрия ни обяви за рискова зона и въведе задължителна 10-дневна
Коментари Харесай

Австрия иска 10 дни карантина за българи

Австрия ни разгласи за рискова зона и вкара наложителна 10-дневна карантина за идващите от България. 

Досега българите можеха да влизат в Австрия с PCR-тест. Местните управляващи обаче се притесняват да не се повтори обстановката от лятото. Тогава инфектирани сезонни служащи от Западните Балкани се завърнаха в Австрия.

Според министъра на вътрешните работи Карл Нехамер пандемичната конюнктура в Австрия се е изострила след края на лятото, със завръщането на хора от Балканите.

Правителството на страната публично разгласи по какъв начин ще се отпускат ограниченията след седми декември. Животът отчасти ще се върне към естественото. Учениците от началните класове и зрелостниците се връщат в класните стаи. Маските са наложителни за децата над 10-годишна възраст.

Отпада възбраната за излизане, само че се резервира вечерният час от 20 часа до 6 сутринта. Разрешава се и събирането на до шест души, като за идните празници ограничаването е за до 10 души.

„ Намаляването на инфектираните, което следим в Австрия, е триумф, само че няма причина да отменим всички ограничения. Благодарение на блокадите, имаме опцията да разхлабим рестриктивните мерки, както беше планувано - малко по малко и доста деликатно ”, уточни канцлерът на страната Себастиан Курц.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР