Австрия, Дания, Люксембург, Португалия и Испания написаха съвместно отворено писмо,

...
Австрия, Дания, Люксембург, Португалия и Испания написаха съвместно отворено писмо,
Коментари Харесай

Пет страни се противопоставиха на последния водороден манифест на ЕС

Австрия, Дания, Люксембург, Португалия и Испания написаха взаимно отворено писмо, призовавайки да бъде даден по-ясен приоритет на възобновимите мощности като част от плана на Европейски Съюз за стимулиране на пазара на водород.

Страните членки на съюза утвърдиха нов манифест за водорода на 17 декември т.г. Петте страни обаче възприемат самодейността скептично, предупреждавайки за опасността тя да бъде употребена като малка врата за финансиране на планове, при които се употребяват изкопаеми горива.

Испания разчита извънредно на водород от възобновими енергийни източници и счита, че фондовете на Европейски Съюз и регулаторната поддръжка би трябвало да дават приоритет на нисковъглеродния водород пред този, създаден с потребление на природен газ (син водород) или атомна сила, съобщи Euractiv.com.

През последните седмици страните от Европейски Съюз водеха разгорещени диспути за типовете водород, които да поддържат. Те са разграничени на два лагера - единият поддържа водорода, създаден посредством възобновими енергийни източници, до момента в който другият се застъпва за по-широкото определение за „ нисковъглероден “ водород, който да бъде създаден благодарение на атомна сила и декарбонизиран газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР