Австралийският щат Виктория започна днес да отпуска ограничителните мерки срещу

...
Австралийският щат Виктория започна днес да отпуска ограничителните мерки срещу
Коментари Харесай

Австралия смекчава мерките след 37 дни без нови случаи

Австралийският щат Виктория стартира през днешния ден да отпуска ограничаващите ограничения против COVID-19, откакто означи 37 дни без нови инфектирани, съобщи Ройтерс.

От среднощ до 100 индивида ще могат да вземат участие в обществени събирания, като сватби, при опазване на правилото за 2 кв. м на разположение, а към 11 януари 50 % от офис чиновниците ще могат да се върнат на работните си места, вместо сегашните 25 %, заяви министър председателят на щата.

Днес можем да създадем някои огромни стъпки, може би не към естественото, само че най-малко към безвредно от Коронавирус лято, само че всички би трябвало да останем бдителни и да вършим това, което сме длъжни, сподели на конференция министър председателят Данъл Андрюс.

Маските остават наложителни на закрито и в публичния превоз и споделените пътувания, осведоми Българска телеграфна агенция.

Опасенията за публичното здраве се успокоиха, откакто двама пасажери, завръщащи се от Германия, заобиколили карантината в Сидни, с цел да дойдат непосредствено в Мелбърн, демонстрираха негативни проби за ковид. Всички пасажери на вчерашния вътрешен полет сред двата града и част от летищния личен състав би трябвало да останат в самоизолация до идването на резултатите от втория тест на следващия ден, обявиха управляващите.

Австралия записва седем нови инфектирани за миналото денонощие, като всичките са завърнали се пасажери. Страната съвсем изкорени ковид посредством строги карантинни ограничения, изключително във Виктория, която през август регистрираше по 700 инфекции на ден.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР