Австралийски разработчици са създали устройство, което може да открие наличието

...
Австралийски разработчици са създали устройство, което може да открие наличието
Коментари Харесай

Създадоха дрегер, откриващ COVID-19

Австралийски разработчици са основали устройство, което може да открие съществуването на ковид в издишания въздух, заяви австралийският ефирен канал 9News.

Според медията експертите от софтуерната компания Examine Holdings са съумели да основат устройство, сходно на елементарен дрегер за алкохол, което може да открие съществуването на SARS-CoV-2 в издишания въздух.

" Това е доста елементарно за потребление устройство. Всичко, което би трябвало да извършите, е да издишате в продължение на пет секунди в специфичния отвор на устройството. Тестерът ще проучва веществата в издишания въздух и ще генерира QR код, който ще кодира резултата от теста за COVID-19 ", сподели ръководещият шеф на Examine Holdings Колин Хики, като означи, че резултатът може да бъде получен за няколко минути посредством сканиране на кода със смарт телефон.

Според Хики предварителните проби на устройството са потвърдили, че тестерът е най-малко 98% прецизен и може да открие съществуването на ковид съвсем незабавно след заразяването.

" Австралийското държавно управление с неспокойствие чака да поддържа развиването на компанията ", съобщи австралийският министър на индустрията Ангъс Тейлър, който съобщи, че федералното държавно управление е предложило на Examine Holdings безплатна помощ в размер на 650 000 австралийски $ (464 000 щатски долара), за финансиране на по-нататъшни проби и всеобщо произвеждане на устройството.

Компанията се надява да стартира серийното произвеждане на тестера през март тази година, тъй че той да бъде разполагаем за обществена продажба в края на април или началото на май 2022 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР