Австралийски лекар създаде първата машина за безболезнена смърт, съобщават медиите

...
Австралийски лекар създаде първата машина за безболезнена смърт, съобщават медиите
Коментари Харесай

Учени с уникална разработка, създадоха първата капсула за евтаназия

Австралийски доктор сътвори първата машина за безболезнена гибел, оповестяват медиите на Петия континент. Устройството е капсула, която работи с течен азот. То може да приспи човек вечно за секунди, написа marica.bg.

Д-р Филип Нитшке е върл покровител на евтаназията. Работи дружно с инженер от Холандия, който се споделя Александър Баник. Самото устройство се създава с 3D принтер. Състои се от резервоари с течен азот и капсула за заспиване.

В капсулата се слага смъртоносно болния пациент и се вкарва четирицифрен код. Вътре стартира да навлиза азот, той заспива и гибелта настава след няколко минути.

" Процесът е неусетен и е единствено 5 минути. Машината може да се направи с 3D принтер, а течният азот се продава свободно. След гибелта на пациента, по негово предпочитание може да бъде заровен със самата капсула ", обяснава доктор Нитшке.

Изобретателят акцентира, че вътре в капсулата има паник бутон. Той стопира целия развой, при положение, че индивидът, който се евтаназира, премисли решението си. Тогава в капсулата влиза О2 вместо азот.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР